08:30

Lohärads IF

Referat: Djurgårdens IF P00:A - Lohärads IF

Morgonmatch har inte varit våran melodi.... Det var kallt på morgonen den här dagen också, fast skönt nog ingen blåst. När vi kom till Ängby IP Norra, så visade det sig efte en stund att vi fick byta plan. Det var isfläckar på plan och då ökar skaderisken. Ny plan blev Blackeberg BP.

Idag var det dags för andra matchen i gruppspelet i Fyrverkericupen, dagens motståndare var DIF P00:A, som vi vet är duktiga. Matchen började i högt tempo av båda lagen, men samtidigt var det också bra spel, kul att se av båda lagen.

I 7:e min får vi en farlig frispark strax utanför deras straffområde, som domaren ändrar till indirekt frispark. Ingen förstod varför. Men domaren sade sen att det var fel av honom, bra gjort av honom. Hur som helst så sköt Anton den strax utanför deras stolpe, det var nära.

9:e min, 0-1, skönt med ledning!!! Berga kastar ett snabbt inkast på höger kanten strax in på deras planhalva. Inkastet går i djupet till en löpande Max som skär in och skjuter en gammal hederlig tåfjutt i mål. Det kanske inte var rättvist med ledning. DIF hade innan haft flera chanser. Men fotboll är inte alltid rättvis :)
Vi började nu att ta över mer och mer av matchen.

Därför kändes det lite surt när vi släpper in ett mål i den 2:a minuten av andra halvlek, 1-1. Resten av matchen så var det spel åt båda hållen, vi hade olika perioder av halvleken. Matchen slutade 1-1.

Nu hade vi två oavgjorda efter två matcher i gruppspelet. Nästa match var mot AIK P99:U.